Big Creek Slim is de alias van Marc Rune, afkomstig uit Ikast in Denemarken. Muzikaal gezien staat deze Deen echter tot aan zijn enkels in de klei van de Mississippi Delta. En dan de klassieke vooroorlogse variant ervan, dus wat stijl betreft past hij prima tussen Son House, Charley Patton en Tommy Johnson.

Onlangs verschenen van Big Creek Slim tegelijkertijd twee albums, het in 2019 opgenomen ‘Migration Blues’ en ‘Twenty-Twenty Blues’ dat een jaar later werd opgenomen. Op de albums staan respectievelijk veertien en dertien zelfgeschreven nummers. Het eerste album ontstond uit frustratie dat Rune ondervond door de houding van de Deense overheid, die moeilijk deed over het feit dat hij zich na jarenlange omzwervingen in het buitenland zich weer in zijn eigen land wilde vestigen.

Op ‘Twenty-Twenty Blues’ beschrijft hij het hele gedoe met de pandemie; iets waar iedereen door is geraakt. En als echte bluesman en muzikaal erfgenaam van de grote bluesmannen uit het verleden giet ook Rune zijn ervaring in een muzikale omlijsting. En eveneens als echte bluesman hoor je zijn emotie en woede terug in deze nummers. Het resultaat zijn twee prachtige albums vol met eerlijke en goed gemaakte muziek. Absoluut topniveau. (9/10) (Eigen productie)

Deel: