Mickael Karkousse, de frontman van de Belgische band GOOSE, heeft met trots de start van zijn soloproject aangekondigt. Het eerste nummer ‘Where Do We Begin’ verscheen vandaag en een volledige EP met meer nieuw werk mogen we later dit najaar verwachten.

De inspiratie voor de single ‘Where Do We Begin’ haalde Mickael, als filmliefhebber, bij klassieke tienerfilms zoals die van de Amerikaanse regisseur John Hughes en ‘The Virgin Suicides’ van Sofia Coppola. Het is een knipoog naar de onbezonnen tijd tijdens de adolescentie en teenage drama: de kunst om van iets heel donkers iets heel romantisch kunnen maken.

De bijhorende videoclip toont een groep vrienden tijdens de zomer met hun skateboard op de dijk in Oostende, waar Mickael zelf deels is opgegroeid. ‘Where Do We Begin’ is een ode aan deze skatecultuur, de daarbijhorende true friendship en de fuck-off mentaliteit. De videoclip belicht de positieve kant hiervan zonder in het cliché van bad boys te vervallen.

De aankondiging van dit soloproject betekent echter niet het einde van GOOSE. Mickael blijft loyaal aan zijn bandleden die hem vooral gesteund hebben in het zoeken naar zijn eigen sound. Voor deze zoektocht bracht Mickael heel wat tijd door in Safari Studios, het studiocomplex dat de groep bouwde in hun woonplaats Kortrijk.

Deel: