Het kabinet heeft beslist dat er tot 1 september geen meerdaagse festivals met camping zullen zijn, aangezien het risico te hoog wordt geacht en de ziekenhuisopnames weer aan het toenemen zijn.

Eigenlijk zouden festivalorganisatoren pas op 13 augustus duidelijkheid krijgen, maar voor de meerdaagse festivals met overnachting zoals Lowlands, Mysteryland en Down the Rabbit Hole is de beslissing nu al genomen.

Reactie Down the Rabbit Hole: “Dit is heel moeilijk te verkroppen, met de haven in zicht en tot zo kort geleden de wind in de zeilen, de zon op onze bol… Op koers richting een onvergetelijk feest in de polder brak alsnog de storm los. We zijn jullie Rabbits allemaal ontzettend dankbaar voor jullie vertrouwen en de positieve, flexibele, veerkrachtige flow waarmee jullie ons op koers hielden.”

Reactie Lowlands: ‘Een enorm bittere pil, want de afgelopen maanden gingen de ontwikkelingen rondom corona overduidelijk de goede kant op. Op basis daarvan waren wij vol enthousiasme begonnen met de voorbereidingen voor Lowlands en stonden alle artiesten, leveranciers en vooral ook jullie in de startblokken voor een fantastisch weekend in de polder.  We zijn net zo diep teleurgesteld als jullie: twee jaar op rij geen Lowlands is onvoorstelbaar, ook voor de artiesten, toeleveranciers, sponsors, cateraars, hun personeel en honderden zzp-ers. We willen iedereen bedanken die de afgelopen maanden keihard hebben gewerkt aan het voorbereiden van het festival.”

Organisatoren van eendaagse festivals krijgen op 13 augustus te horen of hun festival door mag gaan.

Deel: