Op 5 november verschijnt ‘The Solution Is Restless’, het nieuwe album van Joan As Police Woman dat ze samen schreef en opnam met Dave Okumu en Tony Allen, die verdrietig genoeg kort na de opnames is overleden. Op het album staat een vocale gastbijdrage van Damon Albarn.

Over het album vertelt Joan: “Damon Albarn introduced me to Afrobeat legend, Tony Allen, at the March 2019 Africa Express event ‘The Circus’ and we hit it off. Tony and I played a version of Nina Simone’s “I Wish I Knew How It Would Feel To Be Free” and decided to record together. I asked my old friend and fierce musician, Dave Okumu, to join from London and that November, in a Parisian studio, we improvised all night.”

De eerste single ‘Take Me To Your Leader’ is uit. Op 7 maart 2022 geeft Joan As Police Woman een show in Paradiso Amsterdam.

Deel: