De Schotse artiest en songwriter Gerry Rafferty, bekend van onder andere de hit ‘Baker Street’, brengt binnenkort postuum zijn elfde album ‘Rest In Blue’ uit. Gerry begon in 2006 aan het album, maar overleed in 2011. Zijn dochter, Martha Rafferty, heeft het project afgemaakt wat geresulteerd heeft in een verzameling van 14 rock, blues en folk nummers. De Schotse songwriter en muzikant Gerry Rafferty scoorde hits als ‘Baker Street’, ‘Right Down The Line’ en ‘Night Owl’. Zijn eerste succes behaalde hij met de band The Humblebums. Vervolgens richtte hij Stealers Wheel op met zijn oude schoolvriend Joe Egan en scoorde een hit met ‘Stuck In The Middle With You’. Na zijn vertrek bij Stealers Wheel richtte Gerry zich op zijn solo carrière en bracht hij albums uit als ‘City To City’, ‘Night Owl’ en ‘Sleepwalking’.

Gerry liet na zijn dood talloze demo’s achter waar Martha mee aan de slag is gegaan. Deze nooit eerder uitgebrachte tracks zijn door Gerry geschreven tijdens verschillende periodes in zijn carrière en gaan over onderwerpen als klimaatverandering, zijn problemen met alcoholisme en zijn twijfels over of het wel legaal is om oorlog te voeren. Het laatste nummer op het album is een heropname van de Stealers Wheel klassieker ‘Stuck In The Middle With You’ uit de jaren 90.

Aan ‘Rest In Blue’ hebben verschillende muzikanten meegewerkt die ooit nauw samenwerkten met Gerry Rafferty, waaronder gitarist High Burns, zangeres Katie Kissoon en Alan Clark van Dire Straits. ‘Slow Down’ is het eerste nummer van het album dat afgelopen maand is uitgekomen.

Tracklist Gerry Rafferty ‘Rest In Blue’

1. Still In Denial
2. Full Moon
3. Sign Of The Times
4. You Are All I Want
5. I Still Love You
6. Wild Mountain Thyme
7. Slow Down
8. It’s Just The Motion
9. Look At Me Now
10. Dirty Old Town
11. Lost Highway
12. Keeper Of My Soul
13. Precious Moments
14. Stuck In The Middle With You

Deel: