Opgegroeid in Newcastle, waar de zeewind steevast guur en striemend door de straten waait, heeft Sam Fender als tiener een moeizame start gehad. Hij zong er in kroegen, werkte achter de bar en deed wat hij kon om maar niet al te actief aan het leven deel te nemen. Tumultueuze verstandhoudingen met vrienden en familie zorgden voor onrust en een moeizame jeugd.

Toch zijn er ook genoeg mooie momenten geweest om te koesteren of om nu meewarig op terug te kijken. Dat doet hij tien jaar later dan ook op zijn tweede album, ‘Seventeen Going Under’, dat op 8 oktober verschijnt. Hierop houdt hij zichzelf na al die jaren een spiegel voor en benoemt hij de moeilijke ervaringen uit het verleden en kijkt hij vooruit naar een zonniger toekomst: “This album is a coming of age story. It’s about growing up. It’s a celebration of life after hardship, and it’s a celebration of surviving.”

‘Seventeen Going Under’ is de opvolger van zijn debuutalbum ‘Hypersonic Missiles’, waarmee hij in 2019 van zich liet horen. En hoe. Het album schoot bij binnenkomst meteen naar de nummer één positie in de Engelse hitlijsten. De titeltrack van het album is deze week uitgekomen.

Deel: