Vandaag is bekend gemaakt dat ook Twenty One Pilots naar Pinkpop 2022 komt. Eerder deze week werd ook al de komst van headliner Metallica bekend gemaakt.

Toen Twenty One Pilots in 2014 voor het eerst op Pinkpop speelde was het duo uit de Amerikaanse stad Columbus nog relatief onbekend. De doorbraak van Tyler Joseph en Josh Dun met hun eigenwijze mix van zo’n beetje alle relevante popmuziek van nu kwam in mei 1995 met derde album ‘Blurryface’.

Alles wat Twenty One Pilots aanraakte veranderde sindsdien in goud. Ze toerden zich twee jaar bijna gek en lasten een break in om album ‘Trench’ (2018) op te kunnen nemen. Al tijdens hun in november 2019 afgesloten, dertien maanden durende tournee kondigden ze de opvolger hiervan aan.

Tyler en Josh namen dat album, ‘Scaled and Icy’, uiteindelijk voor het grootste deel gescheiden van elkaar op tijdens de coronapandemie, ieder in zijn eigen studio. Op 21 mei 2021 vierde Twenty One Pilots de albumrelease met een online concert waarin oude en gloednieuwe songs werden afgewisseld. Die livestream was een mooie voorbode voor Pinkpop 2022!

Deel: