Op vrijdag 8 oktober verschijnt het tweede album ‘Welcome Break’ van Pip Blom via Heavenly Recordings. Het album volgt het succesvolle debuutalbum ‘Boat’ op dat in 2019 verscheen. ‘Welcome Break’ is zelf geproduceerd, gemixt door Caesar Edmunds (PJ Harvey, St Vincent, Queens of the Stone Age) en opgenomen in Ramsgate’s Big Jelly Studios. ‘Keep It Together’, het eerste nummer van het album, gaat vergezeld met een flink vermakelijke video geregisseerd door Danny en Isabelle Griffioen. Voor de video liet de band zich inspireren door workout programma’s voor senioren. In de video zie je de band samen met een groep vrienden die de oefeningen van een choreograaf proberen bij te houden.

Pip over het nummer ‘Keep It Together’: “De dynamiek tussen de vocalen van Tender en mij is erg belangrijk. Ik heb het idee dat we elkaars geluid complimenteren. Misschien is het omdat we broer en zus zijn, maar wat het ook is, ik ben er erg blij mee. In het refrein van Keep It Together zingen we twee totaal verschillende partijen, maar het werkt goed samen. Tender heeft veel gezongen op deze plaat, vooral voor de refreinen en in veel bridges. Ik ben heel blij met hoe in de brug van dit nummer er een heel koor is van zijn en mijn stem. Het geeft een dromerige sfeer, en is daarmee een goede tegenhanger na het luidere refrein.”

Na een volgepakt tourschema, waarin het Nederlandse viertal na de release van hun debuutplaat ‘Boat’ over land, zee en Glastonbury’s John Peel-podium dwaalde, begon Pip Blom onmiddellijk al haar inspiratie die ze onderweg opdeed te verzamelen. In een kamer van het huis van haar ouders (die ze deelt met haar broer en medebandgenoot Tender Blom) schreef ze in drie maanden tijd twintig nummers. Zestien daarvan werden demo’s die ze later met de band verder uitwerkte en elf daarvan zijn er uiteindelijk op het album gekomen..

Met plannen die enigszins werden gecompliceerd door de COVID-19 crisis vertrok de band naar hun favoriete Big Jelly Studios in Ramsgate. Na 14 dagen quarantaine konden zij eindelijk aan de slag met het opnemen van hun tweede album met ingenieur Al Harle. En in drie weken tijd stonden de nummers op tape.

Het resultaat, ‘Welcome Break’ (de titel is geïnspireerd op de alomtegenwoordige service langs de Britse snelwegen) heeft dezelfde aantrekkingskracht als hun vorige album ‘Boat’. maar deze keer met een gezonde dosis hedendaagse chaos.

Waar ‘Boat’ werd gerekend als een frisse, maar onverschrokken game-changer, is ‘Welcome Break’ de zelfverzekerde oudere broer of zus die, met een jaar of twee achter zich, niet bang is om zich uit te spreken en het voortouw te nemen. Weer een masterclass in moeiteloos songschrijven en feelgood refreinen. Zoals Pip uitlegt, het geheim achter de cohesie op ‘Welcome Break’ is vrij eenvoudig – “Ik houd zelf heel erg van catchy liedjes en ik heb het idee dat wij die ook wel kunnen maken. Het zijn geen mierzoete, super blije popnummers geworden.. Maar meer “titanic” popliedjes. Een tikkeltje dramatisch zou ik zelf zeggen.”

Ten slotte heeft de band hun grootste Nederlandse headline tour tot nu toe aangekondigd. De volledige lijst met shows is als volgt:

06.11.21 – Muziekgieterij – Maastricht
10.11.21 – Doornroosje – Nijmegen
11.11.21 – Metropool – Hengelo
12.11.21 – Paradiso Noord – Amsterdam
18.11.21 – Vera – Groningen
25.11.21 – De Helling – Utrecht
26.11.21 – Rotown – Rotterdam

Deel: