Het Servische festival kondigt Jonas Blue aan als headliner voor de line-up van de 20e jubileumeditie. Daarnaast heeft het festival nu ook toestemming ontvangen van het Servische Crisis Response Team om van 8 t/m 11 juli plaats te vinden in het Petrovaradin Fort, aangezien het voldoet aan de voorwaarden van het veiligheidsprotocol. Dit betekent dat EXIT het eerste grote Europese festival is dat in 2021 plaatsvindt.

EXIT 2.0 is een headliner rijker geworden: de Britse muzikant en producer Jonas Blue bevestigt zijn optreden op de Mainstage van het festival. Samen met David Guetta, DJ Snake en Tyga is Jonas de vierde headliner van de EXIT 2021. De Brit voegt zich bij een flinke lijst van lokale en internationale namen die in juli naar Novi Sad komen, waaronder Sabaton, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Solomun, Amelie Lens, Maceo Plex, Denis Sulta, DJ Topic, Robin Schulz, Asaf Avidan, Satori, Boris Brejcha, Honey Dijon, Hot Since 82, Meduza, Paul van Dyk, Artbat, Sheck Wes, Laibach, Amira Medunjanin, Buč Kesidi en vele anderen.

Dat het festival aankomende zomer plaats kan vinden is opnieuw bevestigd, met de toestemming van het Crisis Reponse Team. De voorwaarden voor de organisatie van Servische festivals zoals EXIT werden eerder al gepresenteerd via het veiligheidsprotocol ‘Safe Events Serbia’. De toegang tot de festivals wordt gecontroleerd en beperkt tot bezoekers die gevaccineerd zijn of een negatieve PCR- of sneltest kunnen aantonen. Het protocol is gebaseerd op het meest recente wetenschappelijke onderzoek dat in Europa is uitgevoerd.

Met deze wet krijgt Servië – net als Nederland, België, de VS, Denemarken en vele andere landen – officieel een festivalzomer en kan een begin worden gemaakt aan het herstel van de Servische evenementenbranche.

Deel: