De Engelse gitarist Scott McKeon neemt zijn tijd voor het uitbrengen van zijn albums. Het debuut ‘Can’t Take No More’ verscheen in 2004 toen hij nog maar 18 jaar oud was. De opvolger ‘Trouble’ zag pas in 2010 het levenslicht en nu, elf jaar later, is zijn derde album ‘New Morning’ verschenen.

Niet dat McKeon in de tussentijd heeft stil gezeten. Hij heeft gespeeld met Eric Clapton, Van Morrison, Lana Del Rey, Ed Sheeran en vele anderen en maakte onder meer deel uit van de bands van Jo Harman en de laatste zes jaar van Tom Jones.

Op ‘New Morning’ staan negen zelfgeschreven en grotendeels instrumentale nummers. Hij wordt hier begeleid door drummer Jeremy Stacey, bassist Rocco Palladino en Gavin Conder, die op een aantal nummers als zanger te horen is. Daarnaast wordt het gezelschap aangevuld met Ross Stanley (toetsen), Ben Jones (gitaar) en Paul Stacey (gitaar) Laatstgenoemde tekende ook voor de productie. Muzikaal gezien bevinden we ons ergens in de op blues geënte rock, waarbij uitstapjes naar jazz en progrock zeker niet worden geschuwd.

Technisch prima, goed uitgevoerd, voldoende variatie. Daar is niets mis mee. Maar eerlijk gezegd raakt het mij persoonlijk niet. Veel techniek, weinig gevoel. Pas de laatste twee nummers, het funky ‘Everything Is Nothing’ en slepende ‘Take Me Back’ maken het weer een beetje goed. (7/10) (eigen beheer)

Deel: