De Britse singer-songwriter Laura Mvula, bekend van haar internationale hit ‘Green House’, keert na vijf jaar terug in de schijnwerpers met de release van haar aankomende en langverwachte album ‘Pink Noise’. Als voorproefje op haar album brengt de met een ‘MOBO’ award bekroonde zangeres twee muzikale remixes van haar gloednieuwe hitsingle ‘Church Girl’ uit.

Niemand minder dan de Franse Disco-expert Dimitri From Paris en Britse DJ en producer Romare hebben de remixes geproduceerd. De officiële remixes, gemaakt in samenwerking met Google Nest, zijn deze week gereleased.

“Tijdens het schrijven van mijn nieuwe album, wist ik dat ik muziek wilde maken waar ik van ga dansen”, zegt Laura over de samenwerking. “De ‘dance remix’ voor Google Nest Sessions voelde daarom als een natuurlijke extensie van mijn album. Wat Dimitri From Paris heeft toegevoegd aan de track vind ik echt te gek, discomuziek brengt mij namelijk altijd in een super goede stemming. De ontspannen beats van de ‘chilled remix’ geproduceerd door Romare nemen mij mee naar een plek waar ik volledig kan ontspannen. Ik hoop dat jullie dit ook zo ervaren! Beide remixes geven mijn single een compleet andere energie. Het maakt niet uit hoe je je voelt, voor elke stemming is er een versie van Church Girl”.

Muzikale samenwerking
Het succesvolle Google Nest Sessions heeft sinds de lancering, internationale artiesten als Celeste, Jessie Ware, Mabel, Olly Alexander en Tove Lo een podium gegeven om mensen thuis te inspireren dagelijkse momenten leuker te maken, met muziek die past bij je stemming. Voor de nieuwste editie heeft Google Nest superster Laura Mvula uitgenodigd om twee mood remixes te maken van haar nieuwe single ‘Church Girl’.

Over Laura Mvula
Laura is een van de meest opwindende muzikale talenten uit Engeland. De zangeres heeft een ‘Ivor Novello Award’ gewonnen voor beste album en werd twee keer genomineerd voor de ‘Mercury Prize’, ‘BBC Sound Poll’, de ‘BRITs Critics Choice Award’ en twee ‘BRIT Awards’ in 2014 (British Female Solo Artist en British Breakthrough Act). Daarnaast won ze twee ‘MOBO Awards’ in 2013 (Best Female en Best R&B/Soul).

Laura trok de aandacht van haar muzikale held Prince toen ze voor het eerst optrad op de ‘Pyramid Stage’ op ‘Glastonbury’. Na de ontdekking van Prince ging het snel: Laura reisde de hele wereld over om tijdens uitverkochte shows het publiek omver te blazen met haar muziek. Laura werd bekroond tot ‘Queen of the Prom’ voor haar ‘Proms 2014 Late Night’ optreden in de Royal Albert Hall. Haar veelgeprezen carrière heeft ertoe geleid dat ze met haar grootste idolen Nile Rodgers en David Byrne mocht werken en optreden.

Mvula’s langverwachte nieuwe album ‘Pink Noise’ komt 2 juli uit via Atlantic Records. Haar derde en nieuwste single ‘Church Girl’ werd positief ontvangen.

Deel: