Sven Hammond, de band van frontman Sven Figee, heeft deze week het album Sphere uitgebracht. De plaat is vernoemd naar de middelnaam van de Amerikaanse pianist en componist Thelonious Monk. ‘Sphere’ is onder meer een hommage aan de jazzlegende, maar ook een project waarbij Sven Hammond nieuwe samenwerkingen aangaat met artiesten uit de hiphop- en soulhoek van nu.

In aanloop naar de albumrelease werden de singles ‘Monk’s Dream’, ‘Thelonious – Mijn Tempel’ feat. Gianski, Locomotive – ‘Doucement’ (Hittegolf) feat. Typhoon, en ‘Green Chimneys’ – Juffie – feat. Akwasi uitgebracht.

De band staat sinds de oprichting in 2006 bekend om rock, soul en blues: stijlen die altijd vertrouwd klinken, maar nooit vervelen. Zelfs met 9 eerder uitgebrachte (live)albums op hun naam blijft Sven Hammond op zoek naar vernieuwing. Sven Figee is sinds 31 december jl. de muzikaal leider van de – speciaal voor het nieuwe NPO 1 zaterdagavondprogramma Matthijs Gaat Door flink uitgebreide – Sven Hammond Big Band. Als muzikale sidekick van deze tv-show is de Sven Hammond Big Band de muzikale rode draad door het programma. Onlangs werd er een tweede seizoen van de tv-show aangekondigd.

Deel: