Heel voorzichtig mogen we gelukkig weer naar een leven zonder restricties gaan kijken. Het klinkt nog onwennig maar zangeres/songschrijver Leonie Meijer is er helemaal klaar voor. Met haar nieuwe uptempo single ‘Take me back to forgiveness’, die nu uit is, wil ze donkere tijden definitief achter zich laten. “Yes, we hold on for better days to come”.

Voor de productie koos ze de Zweedse producer Jörgen Ringqvist, de man die ook betrokken was bij haar eerdere albums ‘Los’ (2011), ‘Luister Maar’ (2013) en The Naked Sessions (2015) en waarvan ze wist dat hij ook haar nieuwe single de juiste energie kon meegeven.

De crisis trof Leonie in het midden van haar ‘Perfect Solitude’ tour – een solo project waarin de zangeres en songschrijver met 6 breekbare solo songs, inging op de schoonheid en de kracht van het alleen zijn. Dit concept is het afgelopen jaar behoorlijk ingehaald door de waarheid. Leonie: “Het leek even alsof ik weer helemaal van voren af aan begon. De vrijwillige perfect solitude werd verruild door één die ineens aan de hele wereld werd opgelegd. Eerst gaf me dat mentaal een enorme duw naar beneden, maar ik wist ook: dit heb ik eerder gedaan en ook nu moet ik op zoek naar nieuwe mogelijkheden om mijzelf creatief te uiten, als optreden er voorlopig niet meer in zit. Zo ontstond ook de wil om me met beeldende kunst bezig te houden en richtte ik mijn eigen webshop op. Voor deze single heb ik speciaal het artwork gemaakt.”

De nieuwe single is het vervolg op ‘Perfect Solitude’, maar met een expressievere sound. “Deze song komt echt uit mijn tenen, met een vurig verlangen om een positief en krachtig geluid naar buiten te brengen.”

Leonie kan niet wachten om het licht weer in te stappen. Met collega’s Krystl en Rachèl Louise nam ze als special guest van de Bluebirds het nummer ‘Why Worry’ op en het is een kwestie van tijd voor ze ook met haar eigen band weer op het podium staat. De komende tijd zal ze naast aan haar art ook aan meer nieuwe songs gaan werken.

Deel: