P!nk en Rag’n’Bone Man hebben samen de single Anywhere Away From Here uitgebracht. De single is afkomstig van Rag’n’Bone Mans nieuwe album Life By Misadventure, dat uitkomt uit op vrijdag 7 mei.

Tijdens haar tour door Europa in 2017 ontmoette P!nk de Britse singer-songwriter Rag’n’Bone Man voor het eerst, vlak nadat ze zijn single Human had gehoord. P!nk: “Ik was al verliefd geworden op zijn prachtige stem en daarna ontdekte ik dat hij ook een prachtige ziel heeft. Vanaf toen wist ik dat ik ooit met hem wilde samenwerken”.

Vier jaar laten brengen P!nk en Rag’n’Bone Man hun duet Anywhere Away From Here uit, geschreven door Rag’n’Bone Man (Rory Graham) en onder meer zijn vaste co-schrijver Ben Jackson-Cook. Het nummer gaat over hoe je in ongemakkelijke situaties soms zou willen verdwijnen: “Pull me underground / Don’t know if you notice / Sometimes I close my eyes and dream of somewhere else.”

Bij Anywhere Away From Here verschijnt ook een video die zich afspeelt in The Duke Of York’s Theatre, op West End in Londen. In de video wordt het theater overgenomen door de natuur en brengen P!nk en Rag’n’Bone Man hun duet ten gehore in de wildernis. Regisseur van de video is Joe Connor, die eerder werkte met The Rolling Stones, Coldplay en Sam Smith.

De single is afkomstig van Rag’n’Bone Mans nieuwe album Life By Misadventure, dat uitkomt uit op vrijdag 7 mei. Eerder verscheen van het album al de single All You Ever Wanted. Rag’n’Bone Mans debuutalbum Human uit 2017 werd viervoudig platina en was het snelstverkopende album van een mannelijke artiest van het decennium.

Deel: