The Prince Estate en Legacy Recordings, onderdeel van Sony Music Entertainment, brengen op vrijdag 30 juli het postume album ‘Welcome 2 America’ uit: “een krachtig, creatief statement dat verslag doet van Prince’s zorgen, hoop en visie op een maatschappij in ontwikkeling en zijn vooruitziende blik op een tijdperk van politieke verdeeldheid, misinformatie en een hernieuwde strijd om raciale gerechtigheid”.

In 2010 rondde Prince de opnames voor het album ‘Welcome 2 America’ af, maar bracht het album nooit uit: hij bewaarde het, naast talloze andere onuitgebrachte projecten, in zijn befaamde kluis op zijn landgoed. Wel ging hij op ‘Welcome 2 America Tour’ door Amerika, die hij afsloot met de historische 21 Nite Stand-concertserie in The Forum in Los Angeles. Op het album dat in juli verschijnt, staan 12 nooit eerder uitgebrachte studiotracks. Op de deluxe versie van het album staat ook een video van het Forum-concert met The New Power Generation.

Deze week verscheen de titeltrack ‘Welcome 2 America’, waarin Prince de oppervlakkigheid van social media en reality-tv en monopolies in de muziekindustrie aan de kaak stelt.

Deel: