Na een eerste aankondiging van 36 artiesten en projecten voor Rewire 2021, dat van 6-9 mei geheel online plaatsvindt, voegt Rewire nu nog eens 41 namen aan de line-up toe. Zo is er een bijzondere samenwerking te zien tussen de legendarische 90-jarige Braziliaanse Samba-zangeres Elza Soares en de Amerikaanse avant-garde trompettist jaimie branch, die tijdens een ‘remote residency’ op afstand samen een nieuw werk creëren. De Keniaanse geluidskunstenaar KMRU en de Nederlandse filmmaker Donna Verheijden presenteren een audiovisuele samenwerking in opdracht, terwijl de uit Taiwan afkomstige Meuko! Meuko! & NAXS Corp., het Poolse duo Pussykrew en de Britse artiesten Clifford Sage en NYX allen unieke interactieve werken tonen. Daarnaast slaat Rewire de handen ineen met virtueel clubplatform Club Qu voor een online club-ervaring op de festival zaterdagavond, met sets van artiesten uit Brazilië, China, het Verenigd Koninkrijk, Jordanië en Mexico; Badsista, Hyph11E, Tzusing, BFTT, Bashar Suleiman en Siete Catorce.

Het programma omvat ook een aantal lokale acts, zoals Able Noise, Bby Eco, Jonny Nash, Lyckle de Jong, No Plexus, Ronald Langestraat & Tim Koh en Schroothoop. Hun concerten worden op veilige afstand opgenomen op enkele iconische locaties in Den Haag, zoals het Kunstmuseum, de Electriciteitsfabriek en de Koninklijke Schouwburg. Artiesten die wat verder van huis wonen, zoals de Russische producer en zangeres Kate NV, de Japanse acts Satomimagae en OOIOO, het Indonesische duo Raja Kirik en vele anderen, presenteren opnames van hun locatie-specifieke concerten van over de hele wereld. Ook zijn er meerdere filmprojecten aan het programma toegevoegd.

In samenwerking met Het Nieuwe Instituut, het Rotterdamse centrum voor architectuur, design en digitale cultuur, presenteert Rewire het symposium ‘For the Record: In Another Setting’. Dit symposium onderzoekt manieren om een collectieve muziekervaring te ontwerpen tijdens en na deze pandemische tijden. Verder zijn een aantal context-lezingen en workshops aan het programma toegevoegd, die ingaan op het overkoepelende festivalthema (Re)setting.

Lees hieronder meer over de artiesten en projecten uit deze tweede aankondiging. Bekijk hier de volledige line-up tot nu toe.

De tweede ronde artiesten en projecten voor Rewire 2021:

Able Noise
AM Kanngieser presents Between Death And Dying There Is A Hum
Archivo Auxiliar
Badsista
Bashar Suleiman
Bby Eco
BFTT
Caroline Claus in conversation with Peter Cusack
Clifford Sage presents Tuner
Devi Mambouka presents Voice Design
Dhanveer Singh Brar
Elza Soares & jaimie branch
Flight of the Giant Swan by Joe Hatt
Hyph11E
Jason King
Jessika Khazrik presents Pharmakopoeia قرابادين
Johanna Hedva in conversation with Jessika Khazrik
John Bence presents Love
Jonny Nash
Kate NV
KMRU & Donna Verheijden*
Levy Lorenzo performs Aphasia by Mark Applebaum
Lyckle de Jong
Maria W Horn presents Dies Irae
Meuko! Meuko! & NAXS Corp. present 0 Selves
No Plexus (Bec Plexus & No Compliments) presents Manicurism
NYX presents Mutualism feat. Belinda Zhawi & Nick Cobby
OOIOO
Passepartout Duo
Peter Cusack
Pussykrew present Serpent of Self
Raja Kirik
Ronald Langestraat & Tim Koh
Salomé Voegelin in conversation with Jennifer Walshe
Satomimagae
Schroothoop
Siete Catorce
Tellurian Drama by Riar Rizaldi
Tzusing
Valencia James presents Volumetric Performance Toolbox
Yamila presents Eyelidless

Deel: