Op 25 februari 2020, enkele dagen voordat het eerste geval van COVID-19 in de UK werd ontdekt, vond er een heel bijzonder concert plaats in het legendarische Palladium in Londen om de muziek van Peter Green en de originele Fleetwood Mac eer te bewijzen. Het publiek aanwezig bij die uitverkochte avond was getuige van een heel bijzondere show, wat voorlopig een van de laatste concerten zou zijn. Later kreeg deze show nog een extra lading vanwege het overlijden van Peter Green in juli 2020.

De verzamelde muzikanten op die avond was een absolute sterrencast en iedereen had een diepe connectie met de liedjes. De deelnemers die avond waren onder meer Neil Finn, Noel Gallagher, Billy Gibbons, David Gilmour, Kirk Hammett, John Mayall, Christine McVie, Jeremy Spencer, Zak Starkey, Pete Townshend, Steven Tyler en Bill Wyman. De legendarische producer Glyn Johns trad toe als uitvoerend geluidsproducent en de huisband bestond uit Mick Fleetwood zelf, samen met Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson en Rick Vito.

Het tweede live-nummer opgenomen tijdens de muzikale viering van de beginjaren van Fleetwood Mac en zijn oprichter Peter Green is nu uit met Aerosmith’s Steven Tyler en ZZ Top’s Billy Gibbons, die een rauwe versie van ‘Rattlesnake Shake’ uitvoeren. De volledige band op het nummer naast Mick Fleetwood zelf, die het evenement ook samenstelde, zijn Dave Bronze, Jonny Lang, Andy Fairweather Low, Ricky Peterson, Zak Starkey en Rick Vito.

Deze release is het tweede voorproefje van de fantastische eenmalige show die vanwege wereldwijde Covid-beperkingen en bioscoopsluitingen binnenkort wordt aangekondigd als video on demand maar ook wordt uitgebracht in speciale boxset-formaten.

De show wordt uitgebracht als 4LP gatefold vinyl, als mediaboek van 20 pagina’s met Blu-Ray en 2CD, maar ook als een deluxe pakket met een 44 pagina’s tellend ingebonden boek met sleevenotes van Mick Fleetwood-biograaf Anthony Bozza, mooie foto’s van het evenement (van zowel op als achter het podium), 4LP gatefold vinyl, 2CD en een Blu-Ray.

Tracklist

Act I
Rolling Man (feat. Rick Vito)
Homework (feat. Jonny Lang)
Doctor Brown (feat. Billy Gibbons)
All Your Love (feat. John Mayall)
Rattlesnake Shake (feat. Billy Gibbons & Steven Tyler)
Stop Messin’ Round (feat. Christine McVie)
Looking For Somebody (feat. Christine McVie)
Sandy Mary (feat. Jonny Lang)
Love That Burns (feat. Rick Vito)
The World Keep Turning (feat. Noel Gallagher)
Like Crying (feat. Noel Gallagher)
No Place To Go (feat. Rick Vito)
Station Man (feat. Pete Townshend)

Act II
Man Of The World (feat. Neil Finn)
Oh Well (Pt.1) (feat. Billy Gibbons & Steven Tyler)
Oh Well (Pt.2) (feat. David Gilmour)
Need Your Love So Bad (feat. Jonny Lang)
Black Magic Woman (feat. Rick Vito)
The Sky Is Crying (feat. Jeremy Spencer)
I Can’t Hold Out (feat. Jeremy Spencer)
The Green Manalishi (With The Two Prong Crown) (feat. Billy Gibbons & Kirk Hammett)
Albatross (feat. David Gilmour)
Shake Your Moneymaker (group finale)

Deel: