Grammy Award-winnend duo Twenty One Pilots kondigde zojuist de release aan van hun nieuwe album ‘Scaled And Icy’ dat 21 mei gaat uitkomen. De eerste single van de plaat is ‘Shy Away’, die vandaag is uitgekomen.

De Amerikaanse band Twenty One Pilots brak in 2015 door met het album ‘Blurryface’. De mannen scoorden hits met onder andere de nummers ‘Stressed Out’ en ‘Ride’ en tourden vervolgens twee jaar lang de hele wereld over. Ze lasten een break in om het album ‘Trench’ op te nemen, dat in 2018 uitkwam. Inmiddels is de band uitgegroeid tot headliner formaat en speelden ze onder anderen al op Lowlands en in de Ziggo Dome.

‘Scaled And Icy’ is het eerste studioalbum van Twenty One Pilots in drie jaar na de release van ‘Trench’. Bandleden Tyler en Josh zijn door de pandemie anders te werk gegaan dan normaal. De in totaal 11 nieuwe tracks zijn voornamelijk vorig jaar geschreven en geproduceerd door Tyler in zijn home studio, terwijl Josh ergens anders werkte aan de drum partijen. De thema’s van de nummers vallen samen met de emoties die we afgelopen jaar hebben gevoeld: angst, eenzaamheid, verveling en twijfel.

De release van het album wordt gevierd met hun eerste wereldwijde live event ‘Twenty One Pilots – Livestream Experience’ op 22 mei.

Deel: