Jungle werd in 2013 opgericht door producers-duo en jeugdvrienden Tom McFarland en Josh Lloyd-Watson uit Londen. Een jaar later volgde de release van hun gelijknamige debuutalbum en brak de band vrijwel direct wereldwijd door met knallers van hits als ‘The Heat’ en ‘Busy Earning’. Jungle maakt broeierige elektronische neosoul, sterk geïnspireerd door disco en funk uit de jaren ’70. In 2018 bracht Jungle hun tweede album ‘Forever’ uit: opnieuw een plaat die sterk leunt op een vintage geluid, zonder hierbij een moment ouderwets te klinken. Begin 2022 geeft Jungle twee concerten in Paradiso op 31 januari en 1 februari.

Onlangs bracht Jungle een nieuwe nummer uit: ‘Keep Moving’. Het is de eerste single van het aanstaande derde studioalbum genaamd ‘Loving In Stereo’, die in augustus 2021 uitkomt.

Jungle staat op maandag 31 januari 2022 in Paradiso.

Deel: