Het Amsterdamse Conjunto Papa Upa creëert een geheel eigen geluid: gruizig, stuwende, psychedelische dance die doorspekt is van salsa, afro-latin en Caribische ritmes. Het lo-fi gitaargeluid, de psychedelische orgeltjes, de vervormde vocalen en de manier van uitversterken doen qua gevoel sterk denken aan de experimentele jaren zeventig. Het resultaat lijkt een soort rauwe latin surf-garage die niet alleen refereert aan cumbia en salsa, maar ook aan Angolese en andere Afrikaanse muziek.

Support is er van Tabanka. Tabanka is een jonge Kaapverdiaanse band uit Rotterdam. Samen brengen ze een frisse en nieuwe interpretatie van de funaná, een upbeat en swingende muziekstijl afkomstig van het Kaapverdiaanse eiland Santiago.

Conjunto Papa Upa en Tabanka staan op vrijdag 26 november 2021 in Paradiso Noord.

Deel: