Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn voorlopig niet meer mogelijk, dit door de verscherpte maatregelen. Als pleister op de wonde brengen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Guns N’ Roses.

Sinds het ontstaan van de band in 1985 heeft Guns N’ Roses een bepalende richting gegeven aan de ontluikende rock scene van Los Angeles. Hun debuut uit 1987, ‘Appetite for Destruction’ (het best verkopende Amerikaanse debuut ooit, met meer dan 30 miljoen verkochte exemplaren wereldwijd) had de hele rockwereld in zijn greep.

In 1991 bezetten de zevenvoudig platina albums ‘Use Your Illusion I’ en ‘Use Your Illusion II’ direct na release de eerste twee plaatsen van de Billboard Top 200. In navolging van de veelgeprezen release van het album ‘Chinese Democracy’ in 2008 heeft Guns N’ Roses overal ter wereld uitverkochte shows gespeeld en festivals geheadlined.

Met zes studioalbums op zak, is Guns N’ Roses een van de belangrijkste en meest invloedrijke acts in de muziekgeschiedenis en met legendarische liveoptredens weten ze miljoenen fans over de hele wereld aan zich te binden.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Guns N’ Roses live @ The Ritz, New York, USA (1988).

Deel: