Zeven jaar als globetrottende troubadour, couch-surfer en songwriter komen op 9 april samen met de release van het debuutalbum, ‘HERO / LOSER’, een persoonlijk document van zelfreflectie over een bijzondere reis.

Het verhaal van ‘HERO / LOSER’ begint in 2014 als Tim Schou zijn appartement verkoopt. Hij trekt met zijn muziek de wijde wereld in, gedreven door zijn droom om van de muziek te kunnen leven. Nu, in 2021, nadert dit hoofdstuk het einde; met een aankomend album, een gelukkig leven met zijn Amerikaanse verloofde en een nieuw appartement in Kopenhagen, volledig gefinancierd door de muziek.

Tim en zijn producers maakten gebruik van de eerste lockdown in 2020 om zich onder te dompelen in de studio en van elk nummer de best mogelijke versie te maken. De albumcredits omvatten maar liefst 14 co-schrijvers, 11 co-producers, 15 studiomuzikanten en 2 grafische ontwerpers. De eerste single van ‘HERO / LOSER’, de track ‘Where You Are’ kwam vorig jaar uit en werd goed ontvangen met een 10 weken durende notering in de Top 100 op de Deense airplay hitlijst.

De tweede single ‘Comeback’, kwam uit in januari 2021 en markeert een nieuw hoofdstuk in Tim’s carrière. De single staat ook symbool voor een ‘comeback’ die de hele wereld hard nodig heeft na een jaar vol grote uitdagingen. Aanstaande vrijdag verschijnt de derde single, ‘Mad Love’, tegelijkertijd met het album. De vocalen van de jonge, opkomende Deense artiest Sophie Darum spelen een grote rol op deze single. Het prachtige duet is geschreven in samenwerking met de Engelse zangeres en songwriter, Ella Henderson.

‘HERO / LOSER’ en ‘Mad Love’ worden 9 april uitgebracht op vinyl en digitaal via Iceberg Records, maar ‘Mad Love’ is nu hier al exclusief te beluisteren en te bekijken aangezien de primeur hier op Maxazine is.

Deel: