Joshua J keert terug met weer een prachtige single, de derde track van zijn aankomende EP ‘Better Times’. Na de successen van zijn vorige tracks ‘Call Me’ en ‘No Reply’ deelt hij wederom zijn soul sound met het grote publiek op ‘Loving You’.

Met jazzy en melancholische gitaargeluiden creëert Joshua J de perfecte combinatie voor een zwoele zomeravond. In het refrein valt Joshua’s rijke vocale harmonie samen met de warme bastonen, head-snapping en stripped-back beat. Moeiteloos switched hij van trage rap, naar op jazz geïnspireerde, zwevende melodieën en soulvol backing vocals, wat de track een zacht golvende flow geeft.

“Ik voel me gezegend dat ik omringd word door een heleboel mensen die makkelijk zijn om van te houden. Het moment dat ik dit nummer begon te schrijven was tegelijkertijd ook het moment dat ik me realiseerde hoe positief mijn omgeving mij beïnvloedt. Het uitwisselen van positieve energieën tussen mij en mijn naasten gebeurt moeiteloos en ik wilde dat specifieke gevoel in dit nummer vertalen.”
Joshua J

Prachtig geproduceerd door het Amsterdamse duo Levi Levi heeft deze track een laconiek gevoel waar elke snaar raak is en elke kick throb aangenaam aanwezig is. De kers op de taart is toch wel de gedempte trompet solo die zich een weg baant door de tweede helft van de track. Opnieuw laat Joshua J zien wat voor een meester in uitvoering, arrangement en oprechte verwoording hij is.

De in Nederland geboren Joshua J, met roots in West-Afrika, was geliefd door Julie Adenuga tijdens zijn optreden bij Beats 1, heeft meer dan 5 miljoen Spotify streams op zijn naam staan, en heeft in de live arena opgetreden als het voorprogramma van Anderson.Paak, Saba en de legendarische Boyz II Men. Hij begon bijna per ongeluk met zingen door wat rauwe vocalen op te nemen voor een beat die hij aan het maken was. Het werd al snel duidelijk voor iedereen aan wie hij de track liet horen dat hij een serieus talent voor zingen had.

Deel: