Met de concertregistratie ‘Steve Miller Band Live! Breaking Ground: August 3, 1977’, die op vrijdag 14 mei uitkomt, wordt er uniek materiaal vrijgegeven uit de schatkamer van Steve Millers archief. Het optreden werd opgenomen tijdens de piek van hun muzikale succes, waarbij ze van kleinere concertzalen en theaters de overstap maakten naar indrukwekkende stadiontours. Het album wordt uitgebracht in verschillende uitvoeringen, zowel digitaal als in een CD en 2LP variant.

Met nummers als ‘The Joker’, ‘Fly Like An Eagle’ en ‘Jet Airliner’ wist de Steve Miller Band een snaar te raken bij het grote publiek in Amerika. Geen wonder dat de band werd opgenomen in de Rock & Roll Hall Of Fame.

“This show from August of 1977 at the Cap Center in Landover, Maryland, captures the band right at the peak after ‘The Joker’, and in the middle of ‘Fly Like an Eagle’ and ‘Book of Dreams’, a stream of hits…We decided to call it Breaking Ground because that’s exactly what we were doing,” aldus de inmiddels 77-jarige Miller over het album. Voor deze release dook hij samen met audio engineer Ken Hertz de studio in voor een nieuwe mix en master van het materiaal dat destijds op multitrack was opgenomen.

Deel: