De naam Brendan Benson doet waarschijnlijk al een belletje rinkelen. Niet alleen omdat de beste man – als mede-oprichter van The Raconteurs -regelmatig naast Jack White op het podium stond, maar ook van zijn hitsong ‘Metarie’.

Op zijn nieuwste album ‘Dear life’ luidt Benson een nieuw hoofdstuk in. De elf liedjes kniezen en verwonderen over grote thema’s zoals het leven, de liefde, het gezin, vaderschap en – bovenal – het pure plezier bij het maken van muziek.

‘Dear life’ is geproduceerd in zijn eigen Readymade Studio in Nashville. Benson omarmt meer invloeden dan ooit tevoren, aangewakkerd door een bedwelmend brouwsel van cannabis, hiphop en een nieuw ontdekte knobbel voor drumprogrammering. Het album is uitgekomen op het fameuze Third Man Records, het label van zijn eerder genoemde compagnon Jack White.

Op woensdag 9 februari staat Brendan Benson in Rotown in Rotterdam en een dag later op 10 februari in EKKO in Utrecht. Op 12 februari staat hij in De Oosterpoort in Groningen

Deel: