Nu bekend is geworden dat jazzlegende Chick Corea niet meer onder ons is, kan een ‘Chick Corea Essentials’ natuurlijk niet ontbreken. De, volgens ons, 20 meest essentiële nummers uit de lange carrière van een van de meest succesvolle pianisten allertijden.

Corea speelde onder andere samen met grootheden als Herbie Hancock, Bobby McFerrin, Sarah Vaughan, Stanley Clarke, Miles Davis en Chaka Khan. Chick is de inspiratiebron voor vrijwel alle jazzpianisten over de hele wereld en werd gezien als een muzikaal genie, die nummers uitbracht als ‘Chrystal Silence’, ‘Spain’, ‘Elektric City’, ‘Windows’, ‘Question and Answer’, Matrix’ en ‘500 Miles High’, om er maar een paar te noemen.

De ‘Chick Corea Essentials’ die Maxazine vandaag presenteert, bevat al deze nummers en meer! De lekkerste Chick Corea-lijst allertijden vindt je hier!

Deel: