De uit Dordrecht afkomstige Rob Hendrikse is een veelzijdig artiest. Hij staat ook bekend als Fixxxman, is grafisch kunstenaar, ontwerpt logo’s en maakt schilderijen, is daarnaast schrijver en muzikant. Als muzikant speelde Rob in binnen- en buitenland, en speelde de afgelopen jaren samen met o.a. Bas Paardekooper, Rob Orlemans, Cindy Peress (USA), Dilana Smith (USA/ZAF), Steve Payne (UK), Robert Smith, Ron Baggerman, Ron ‘El Kroppo’ Krop en nog vele anderen.

Op zijn eerdere albums speelde Hendrikse, toen nog als Fixxxman, voornamelijk werk van anderen. Nu, op zijn vierde album ‘Where The Road Takes Me’, staan acht nummers, waarvan hij zowel tekst als muziek heeft geschreven, en een nummer waarvan de tekst van hem is en de muziek van Patrick Zappeij. Naast Hendrikse (zang, gitaar, bas-/synth-drum programming) en Zappeij (gitaar, bas, piano) doen nog Cor ‘Mad Max’ Fens (drums) en Rob Orlemans (gitaar) mee. Hendrikse tekende ook voor de productie.

Wat stijl betreft is het duidelijk dat de muziek van Hendrikse op de blues leunt, waarbij invloeden van rock, country en symfonische rock duidelijk aanwezig zijn, wat zorgt voor een prima combinatie. Naast de muziek zijn ook de teksten het zeker waard om beluisterd te worden. ‘Fly Away’ gaat over het verlies van een vriend en het verdriet hierover is duidelijk aanwezig. In ‘The Future Comes’ vraagt hij zich af wat de toekomst gaat brengen. Een prachtige cd en voor liefhebbers van goed geschreven en uitgevoerde muziek is dit een absolute aanrader. (8/10) (eigen beheer)

Deel: