Het is alweer tien jaar geleden dat Ben Howard debuteerde met zijn album ‘Every Kingdom’ met daarop zijn doorbraaknummer ‘Keep Your Head Up’. Toch is de Engelse singer-songwriter pas 33 jaar oud en heeft hij sindsdien nog twee andere albums gemaakt. Daar voegt hij op zesentwintig maart zijn vierde album ‘Collections From The Whiteout’ aan toe.

Daarop is ook zijn nieuwste single ‘What A Day’ terug te vinden, waarvan de in Bulgarije gedraaide clip zomaar de verfilming van een Roald Dahl verhaal zou kunnen zijn. De donkere humor van regisseur Cloe Bailey komt hierbij uitermate goed tot z’n recht: “Cloe is a queen of dark comedy and I’m so grateful that as friends we got to work together on it. The eclectic Bulgarian cast and crew somehow managed to pull this off in strange times. It was all the more entertaining in a completely foreign language”, aldus Howard over de videoclip.

Voor de liedjes op het album putte de zanger inspiratie uit opmerkelijke verhalen en krantenkoppen die hij onder ogen kreeg. Met fragmenten hiervan vormde hij nieuwe verhalen, die samenkomen in een breed scala aan liedjes, aaneengeregen met tape loops en gitaareffecten. Een compleet ander geluid dan tien jaar geleden, maar onmiskenbaar de Ben Howard van nu.

Deel: