She’s got the moves, the looks, the voice en is klaar om aan Nederland te laten zien wat ze muzikaal in haar mars heeft met haar debuutsingle ‘Hoor Je Mij’.

AMBER legt de lat gelijk lekker hoog. Zo heeft ze schrijf- en studiosessies met niemand minder dan Maan de Steenwinkel, Niels Zuiderhoek en Alain Clark en werkt ze samen met top producers als Clifford Goilo, Julian Vahle en Avedon a.k.a. Vincent van den Ende. Die droomsamenwerkingen resulteren in een stapel Nederlandstalige tracks gegoten in een poppy sound met een vleugje dance. ‘Hoor Je Mij’ is het eerste wapenfeit.

Stoer, eigenzinnig, grappig, getalenteerd, lief, goedgebekt en een tikkeltje cheeky is hoe we zangeres AMBER – Amber Delil – het beste kunnen omschrijven. Gewapend met haar gevoel voor humor en immer positieve mindset is ze niet bang om dit muzikale avontuur solo aan te gaan.

“Ik zie 2021 als de start van een nieuw, maar toch vertrouwd avontuur. Ik kan niet wachten om mijn muziek te delen met Nederland.” – AMBER

AMBER is geen onbekend gezicht binnen de entertainmentindustrie. Ze maakte 4 jaar lang deel uit van girlband TP4Y. En na wat uitstapjes binnen YouTube- en radioland (SLAM!) tekende ze afgelopen jaar bij Warner Music om zich dit jaar volledig te focussen op het uitbrengen van haar eigen muziek.

Over AMBER

AMBER, geboren en getogen Amsterdamse, heeft al van kinds af aan een passie voor dans, zang en entertainen. Op haar zevende wordt ze toegelaten op het Nationaal Jeugd Musical Theater, ontwikkelt ze haar vocal skills op de muziekacademie van Babette Labeij en haar dansmoves bij het Global Dance Centre. Tijdens haar middelbare schooltijd proeft AMBER van het artiestenleven als lid van de meidengroep TP4Y. Na het behalen van haar HAVO-diploma stort ze zich op haar eigen carrière. Ze presenteert voor SLAM!, waar ze de YouTube-serie STATEMENTS maakt met Bram Krikke en co-host is van de ochtendshow met Joey van der Velden. Daarnaast groeit ze met 81.000 Instagram volgers uit tot een bekend gezicht op social media. Nu is het tijd voor een nieuw muzikaal avontuur.

Deel: