Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Alleen is het nu niet any Friday. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops van de independent artiesten liggen.

Deze week verliep op de redactionele thuiswerk-burelen eigenlijk heel rustig. Dat is opmerkelijk. Heel opmerkelijk. Geen drukke Zoom vergaderingen waarin mensen elkaar digitaal naar de strot vlogen, omdat men het in profondum oneens was met de muzikale mening van meestal Perry de Platenbaas. Niets van dit alles. Rust. Het was een mooie week. In een hoekje drupte gezellig de koffiezetter zijn hete druppels op de gemalen koffie. De krant werd gelezen. Rubik’s Cube weer eens uit de kast gehaald. Op een gegeven moment werd er zelfs zo’n schoudermassage op een knielstoel gegeven. Zen.

Eerlijk is eerlijk. Als er niet zoveel gebeurd, dan doe we dus ook daar verslag van, en maken we jullie daar dus deelgenoot van. Wat voor effect het heeft op de nieuwe New Music Friday Maxazine Playlist? Die is nu dus nog beter en uitgebalanceerder. Noem het Ying en Yang, noem het wat je wilt. Waarschijnlijk had de Amerikaanse schrijfster Edith Wharton gelijk toen ze zei: “Het verlangen naar balans, naar ritme in vorm en geluid is een van de meest verstokte menselijke instincten.”

Voilà, daar zijn we weer bij de zin van ons bestaan. Muziek. Op de nieuwe lijst brengen de volgende artiesten hun verlangen naar ritme in vorm en geluid voor het voetlicht: Steven Wilson, Weezer, Baltazar, Benny Sings en veel meer…

Deel: