Zanger/gitarist Christoph ‘Jimmy’ Reiter komt uit Osnabrück, waar hij vanaf zijn tiende jaar klassiek gitaar leert. Later wisselt hij naar de elektrische gitaar en leert hij de blues kennen. Jarenlang maakt hij deel uit van diverse bands en is hij begeleider van artiesten als Keith Dunn, Angela Brown en Larry Garner. Hij maakt ook enkele jaren deel uit van Doug Jay & The Blue Jays, waarmee hij twee cd’s opneemt. In 2011 verschijnt zijn eigen debuut-cd ‘High Priest Of Nothing’, in 2015 gevolgd door ‘Told You So’ en in 2019 door ‘What You Need’. Hij wint de Blues in Germany Award 2015 als beste hedendaagse bluesartiest en de German Blues Award 2017 met zijn band.

Na drie studioalbums werd het blijkbaar eens tijd voor een live-cd. En die is nu verschenen onder de heldere titel ‘Live’. Wat erin zit staat erop, zoals ook het begeleidend schrijven al vermeldt. Op de cd staan veertien nummers, waarvan zes covers. Drie ervan heeft Reiter geschreven met zijn oude werkgever Doug Jay en de rest is van eigen hand. De opnamen zijn deels gemaakt op 9 januari 2020 in de Blue Note in Reiters woonplaats Osnabrück en deels op 4 april 2019 in Reigen in Wenen. De band bestaat uit Nico Dreier (toetsen), Jasper Mortier (bas), Björn Puls (drums) en zijn voor de gelegenheid aangevuld met Dmitry Suslov (tenorsax) en Jürgen Weiching (baritonsax).

Wat we te horen krijgen is een solide stuk blues. Goed en hoorbaar met veel plezier gemaakt. De opnamen zijn zeer goed gemaakt en gemixt en alleen het applaus en de aanmoedigingen van het publiek laten horen dat het een live-cd is. Het is in zijn geheel een zeer fraaie compilatie van het werk van Reiter door de jaren. Covers worden afgewisseld met eigen werk. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de heerlijke shuffle ‘Hard Times (Have Surely Come)’, een cover van Luther ‘Guitar Jr’ Johnson, en het samen met Doug Jay geschreven ‘I’m Givin’ In’. Een prima live-cd, dat het verlangen naar concerten alleen maar doet toenemen. Aanrader. (8/10) (PogoPop Muzik)

Deel: