De Canadese artiest 1800gs begon rond zijn vijftiende samen met een vriend te rappen, waarbij hij opmerkte dat muziek hem een richting aan zijn leven gaf en een plek om zich te ventileren opende. Hij maakt inmiddels deel uit van de GO $ U Records-groep, een vierkoppige rapgroep die bestaat uit andere nieuwkomers op rapgebied. De groep is sindsdien uitgegroeid tot een videografisch bedrijf terwijl ze leerden hoe ze hun tracks professioneel konden produceren en hun eigen video’s konden maken.

Geïnspireerd door artiesten als Young Thug, is 1800gs erg authentiek in alles wat hij doet. Met een stijl die originaliteit uitademt heeft de rapper altijd een voorliefde gehad voor alles wat met muziek te maken heeft. Sinds hij een kind was, werd hij geïnspireerd door muziek, die startte het zien van een concert van zijn oom en diens band.

Van emotie doordrenkte bars, onweerstaanbaar aanstekelijke rapritmes en een gedurfde stijl; dat is de opwindende wereld van 1800gs, die momenteel zijn stempel drukt op de wereldwijde muziekscene. 1800gs maakt elke keer een volkslied van de avond als hij optreed en brengt zijn nummers waarop je achterover kunt leunen en ontspannen, hoewel feesten en los gaan zeker tot de mogelijkheden bestaan.

‘Astral Girl’ is de laatste nieuwe release van 1800gs, waarop hij zijn raps laat samenvloeien met de classic rock-invloeden van toen hij opgroeide. Het is de opvolger van ‘BBM’, die eind vorig jaar uitkwam.

Deel: