DownTown Mystic On E Street Deluxe‘ is het nieuwe album van de Amerikaanse rootsrocker DownTown Mystic. Het album bevat de in de Rock’n’Roll Hall of Fame opgenomen ritmesectie van de legendarische E Street Band van Bruce Springsteen, bestaande uit drummer ‘Mighty’ Max Weinberg en bassist Garry Tallent. De nieuwste single ‘Hard Enough’, featuring Max Weinberg & Garry Tallent, komt morgen officieel uit, maar wij hebben de single alvast voor jullie.

Het ‘DownTown Mystic On E Street Deluxe’-album is een uitbreiding van de EP met vier nummers die een paar jaar geleden werd uitgebracht met nieuw geremasterde nummers, samen met niet eerder uitgebracht materiaal. Met de recente release en het succes van ‘DownTown Mystic: Used Records History 1979-1985’, kwam DownTown Mystic-schrijver / producer Robert Allen de originele demo’s van de nummers tegen en besloot een album samen te stellen om te laten zien hoe het project tot stand kwam en evolueerde.

“The Used Records History project showed me there was value in what I had done in the past and when I listened to the old tapes of these songs it all made sense to release them together.”, aldus Robert Allen, DownTown Mystic.

De single ‘Hard Enough’ is een showcase voor het motto van DownTown Mystic: vintage en toch modern. De 2 E Streeters speelden naast Bruce Springsteen en DownTown met slechts een handvol artiesten samen, waaronder de iconische rocker Ian Hunter nadat hij Mott The Hoople verliet. Dat plaatst de artiest in een exclusief rijtje artiesten, en dat is aan ‘Hard Enough’ te horen.

Deel: