Aarde aan Daan maakt filmische dagdroompop. De liefde bracht Nederbelg Daan Hafkamp van Amsterdam naar Antwerpen. Toen de liefde stuk liep bleef Antwerpen. En ontstond Aarde aan Daan. Met één single op zak viel Aarde aan Daan op tijdens Theater Aan Zee en in de halve finale van de Rock Rally 2020. In Nederland werd hij geselecteerd voor de Grote Prijs Van Nederland. Sinds 2020 opereert Aarde aan Daan als band met gitariste Helena Mayorga-Paredes (Pavlove), bassiste Hanne Vandekerckhove (Jacle Bow) & drummer Robbe Van Ael (Oproer).

En nu is er eindelijk een nieuwe single. In ‘Goed’ bezingt Aarde aan Daan de aantrekkelijkheid van een destructieve liefde. Inspiratie was een rendez-vous met een stukgelopen liefde, fantastisch en verschrikkelijk tegelijk. Kurt & Courtney. Dido & Aeneas. Grote liefdes, gedoemd om na een wilde tocht op de klippen te lopen. Daan produceerde het nummer met Mathijs Steels, bekend van Shht en Lip Service. Beide zijn fan van filmcomponist Ennio Morricone en dat hoor je aan de epische trompetten en filmische sounds. Het resultaat werd ‘Goed’.

Begin augustus stond er een crew van 40 mensen te popelen om de nieuwe videoclip voor Aarde aan Daans nieuwe single ‘Goed’ te schieten. De figuren in beeld zouden feesten en van de ene intimiteit in de andere getrokken worden. Het coronavirus zag dit idee compleet zitten. Antwerpse gouverneur Cathy Berckx niet. Ze kondigde een samenscholingsverbod aan en de plannen belanden in de prullenbak. Antwerpse regisseuse KyKy Kong Kong, die eerder al clips maakte voor onder andere Dimitri Vegas & Like Mike en Dolly Bing Bing, besloot om een nieuw script te schrijven voor een zo klein mogelijke crew.

Daarvoor ging ze terug naar de essentie van ‘Goed’. De aantrekking van destructieve liefde. Eros en Thanatos. Liefde en dood. Inspiratie voor dit bloederige liefdesepos kwam van moordfilms als ‘Natural Born Killers’ en ‘Death Becomes Her’. En ook een beetje bij koppels met giftige relaties uit de naaste omgeving. In de clip zien we een koppel dat elkaar doodgraag ziet. En graag dood ziet.

Scènes werden grotendeels gefilmd bij de eigen bubbels thuis. Actrice en dichteres Chloé de Nil en Daan Hafkamp werden de enige acteurs. Chloé deed ook de complete styling. Head of D.O.P. Glenn Schellekens deed ook gelijk de belichting. Kim-Lien Van Brabant en Tina Verstraeten deden Chloé’s make-up, en regisseuse KyKy die van Daan. Een vriend van een vriend kwam kort langs om zijn Tesla uit te lenen. En zo werd de clip in totaal met 7 mensen gedraaid. Ondanks de kleine crew bleven de filmische ambities overeind en zien we een video met een knipoog van een koppel dat elkaar de hersenen wel kan inslaan. En dat ook doet.

En we lanceren ook een wedstrijd: wie zoekt op Aarde aan Daan en ‘Goed’ bij instagramfilters kan zelf iets ‘Goed’ maken. Als hiermee filmt speelt het nummer zich af en plaatst instagram het kwaliteitslabel ‘Goed’ op het voorhoofd van jezelf of de persoon die je filmt. Degene die dit als story post, met ‘Goed’ als soundtrack en @aardeaandaan tagged maakt kans om na de lockdown een thuisconcert te krijgen van Daan. Goed je vrienden weer te zien met een concert van Aarde Aan Daan in je tuin. Zodra het weer kan en coronaproof natuurlijk.

Deel: