Met haar band zoekt de voormalig frontvrouw van Room Eleven opnieuw het avontuur. Janne brengt parels uit de Nederlandse muziek van de vorige eeuw en – voor het eerst – haar eigen, nieuwe, Nederlandstalige chansons met wortels in de jazz en gipsy. Een geluid dat zich het best laat vangen tegen het decor van een art-deco-theatertje, een piano met kandelaars en een donkere glitterjurk.

Janne ken je als zangeres van bloedmooie, door jazz en folk geïnspireerde, Engelstalige popliedjes. En daarvóór als charismatische frontvrouw van de internationaal succesvolle band Room Eleven. Sinds ze drie jaar geleden de gedichten van M. Vasalis op muziek zette met het Noordpool Orkest, raakte ze steeds meer vertrouwd met het zingen in haar moedertaal. Na een uitvoering van het werk van Ramses Shaffy met het Metropole Orkest en een eerbetoon aan Annie M.G. Schmidt in Carré kreeg ze de smaak nog meer te pakken.

Met haar oude vrienden van Room Eleven werkte ze aan haar nieuwe repertoire en dat ga je tijdens deze show dan ook zeker horen. Maar Janne kennende zal ze ook het experiment niet schuwen. Dus kijk niet vreemd op als stiekem tóch een oude Engelstalige hit zingt. Je kunt zelfs jouw lievelingsnummers aanvragen! Op vrijdag 19 maart komt Janne Schra met haar nieuwe theatershow naar De Oosterpoort Groningen.

Deel: