Edison World/Jazz maakt bekend dat Barrelhouse en Maite Hontelé beiden zijn genomineerd voor een juryprijs. Barrelhouse in de categorie ‘Het Document’ met de release van de boxset ’45 Years On The Road’. Maite Hontelé in de categorie ‘World’ met haar album ‘Cuba Linda’. Eerder werd bekend gemaakt dat BRUUT! & Anton Goudsmit genomineerd zijn voor Edison Jazzism publieksprijs met het album ‘Go Surfing’.

“Wie uiteindelijk de Edisons in ontvangst mogen nemen wordt begin december bekendgemaakt. De nationale winnaars krijgen dan op een gepaste wijze het felbegeerde beeldje uitgereikt”, aldus de organisatie. De jury bestaat in 2020 uit Michelle Kuypers, Angelique Houtveen, Co de Kloet, Paul Bruger en meestemmend voorzitter Imme Schade van Westrum.

Barrelhouse is geen onbekende van de Edison. In 2017 wonnen ze de Edison publieksprijs met het uitbrengen van album ‘Almost There’. De jury over ’45 Years On The Road’: “Tineke Schoemaker en “haar mannen” zijn elkaar, met hier en daar een tussenstopje, trouw gebleven. Deze box hoort in de collectie van elke muziekliefhebber. En is waarschijnlijk de start voor een inspirerend vervolg want Barrelhouse is still going strong.”

Met ‘Cuba Linda’ heeft Maite Hontelé meerdere nominaties in de wacht gesleept, waaronder die voor een Latin Grammy. Het album won ook een Cubadisco in de categorie ‘International Album’.

De jury over ‘Cuba Linda’: “Cuba Linda is een eerbetoon aan de Cubaanse muziek van salsaster Maite Hontelé. Opgenomen in de beroemde Egrem studio in Havana en met samenwerkingen met o.a. zanger Gilberto Santa Rosa en Orquesta Aragon is dit album één groot swingend eerbetoon aan de salsamuziek, waar Hontelé ‘s schitterende, krachtige trompetsolo’s bovenuit schallen. Niets doet vermoeden dat Hontelé van oorsprong Nederlandse is.”

Deel: