Begin dit jaar schreven we op Maxazine nog dat de legendarische Limburgse hardrockformatie Vandale zichzelf transformeerde naar de Engelstalige formatie Moondawgs. Als Vandale had de band rond founding father Eddy Bopp, samen met Limburgse cultheld Bert van Klaveren een groot stempel gedrukt op de Limburgse Muziekscene en had Vandale ook nationaal de eer gered als het gaat om Nederlandstalige hardrock.

Toen Bert wegens gezondheidsredenen afscheid moesten nemen van zijn geliefde podium en zijn band Vandale, besloten de mannen in eerste instantie door te gaan met gitarist Freek Bos als leadzanger. Vandale had toen nog grote plannen, zoals ze ook uitgebreid vertelden in een interview. Dit leidde er toe dat ook Freek Bos liet weten de weg vrij te willen laten aan zijn rock broeders om hun plannen te realiseren. Freek kon de gevraagd inzet bij Vandale niet meer combineren met zijn andere muzikale bezigheden en besloot dus ook de band te verlaten.

In Mark Nunumete werd de perfecte zanger gevonden. Mark speelde al een gastrol op de mini-cd ‘BAM!’ van Vandale uit 2009, en was dus geen onbekende. Lezers zouden Mark ook nog kunnen kennen van bands als Right now, Double O’Six en Skilzz. Vandale werd dus omgevormd naar een stomende en dampende Engelstalige rockband onder de naam Moondawgs. Begin 2020 kwam de band met hun eerste single uit, ‘What’s going Down’ en de Dawgs doken de studio in om aan hun debuutalbum te gaan werken.

Vandaag bereikte Maxazine dan het bericht dat ‘Moondawgs’ niet meer bestaan. de band is opgeheven, zo vertelde drummer Eddie Claessens desgevraagd aan Maxazine. Gevraagd naar het waarom blijkt dat er een verschil van inzicht zou zijn ontstaan over de te varen koers van de band. Met het einde van Moonmdawgs komt dan ook, in de extra speeltijd weliswaar, een einde aan een legendarisch stuk Limburgse en Nederlandse rockgeschiedenis.

Deel: