Gilman is het project van de Vlaamse producer/drummer Sander Stuer. Na drie jaar ontwikkelen, schrijven, opnemen en schaven ziet zijn debuut EP ‘vuvu’ op 18 oktober het levenslicht. Een EP met een verhaal, een concept: de kwetsbaarheid in al zijn vormen en uitingen. Na de eerste singles ‘Sunrise’ en ‘Gloom’ wordt nu de derde spruit uit de conceptfamilie gedropt: ‘vuvu’, tevens de titelsong.

Net als zijn eerdere broertjes (of zusjes?) is ‘vuvu’ ook een zeer kenmerkende song die je meteen raakt. Je duikt als luisteraar in de gelaagde, vrij abstracte structuur en dompelt je onder in de sfeer, een melancholieke sfeer, die soms beklemmend, dan weer opgelucht aanvoelt. Hoe dan ook, de song houdt je vast en laat je niet gemakkelijk los.

Sander heeft vorig jaar bij de beroemde IJslandse Greenhouse Studio’s gewerkt. En het is te horen en te voelen dat hij de werkwijze en sfeer aldaar, van onder meer Sigur Ros, goed heeft geabsorbeerd en in België heeft ingekapseld in de wereld van ‘vuvu’. Een mooie kruisbestuiving tussen twee spannende muziekwerelden.

Deel: