De kans is vrij groot dat je nog niet eerder van dit intelligente muziek project gehoord hebt. Om even een kleine introductie te geven is dan wel op zijn plaats. Intelligent Music Project is een project van de Bulgaarse muzikant Milen Vrabeski. Deze Doctor Of Medicine kwam in 2012 met het eerste album.

Op de albums zijn niet de minste namen te horen. Hierdoor is het nog wat vreemder dat deze band/dit project niet een grotere status heeft. Op het debuut album is John Lawton, bekend van Uriah Heep, Lucifer’s Friend en The Les Humphries Singers, te horen. Wat zeker geen kleine naam is. Op album twee is dan weer Joseph Williams te horen. Deze man kennen we als zanger van Toto. John Lawton is ook op dit tweede album te horen. Verder zijn op eerdere albums Simon Phillips (Toto/The Who/Mike Oldfield etc.) en John Payne (Asia) te horen. Allen van bekende groepen dus. Ook kunnen we hierdoor concluderen dat de muziek zeer waarschijnlijk ook de kant van de melodische rock op gaat.

Op het nieuwe album ‘Life Motion’ wat eerder dit jaar uitkwam zijn weer andere muzikanten te horen. Milen Vrabeski zelf is niet te horen, hij zorgt voor de composities. Bekendste die op dit album te horen is, is Ronnie Romero. Deze man is bekend als leadzanger van bands als Lords Of Black en de nieuwe line ups van Rainbow en Vandenberg. Verder horen we Simon Phillips en John Payne terug en is er nog een plaatsje voor Richard Grisman (River Hounds).

‘Life Motion’ staat weer vol met lekkere melodische rock. De nummers zijn voorzien van fantastische instrumentatie, de verschillende instrumenten zijn goed op elkaar afgestemd en geen van die instrumenten wordt een beetje weggemoffeld. Mede hierdoor luisteren ze makkelijk en prettig weg. De stemmen van de heren komen mooi samen en zijn individueel ook aangenaam om aan te horen.

Op ‘The Final Act’ schittert de bassist met zijn loopje. De bas heeft een prominentere rol dan op vele andere albums. Ook op het nummer wat volgt ‘Reflecting’ is het de bas die de show steelt. Ook het refrein zit goed in elkaar. Hier is de samenzang onder andere te horen. Een van de sterkere songs op het album.

‘Life Motion’ is zeker een album dat alle radiovriendelijke rockers eens mogen ontdekken. Mocht dit album bevallen dan ben ik er van overtuigd dat de rest van de discografie van Intelligent Music Project zal bevallen. (8/10) (Intelligent Music)

Deel: