Het verbod op festivals en evenementen wordt naar alle waarschijnlijkheid verlengd tot 1 september. Dat meldt RTL Nieuws op basis van bronnen bij topambtenaren in Den Haag.

Volgende week dinsdag 21 april maakt het kabinet tijdens een persconferentie bekend of de huidige coronamaatregelen al dan niet worden versoepeld. Daarbij wordt volgens RTL Nieuws vooral gekeken naar het basisonderwijs, de kinderopvang en de naschoolse opvang.

Eerder al liet MOJO CEO Ruben Brouwer weten dat het kabinet er goed aan zou doen om het huidige festivalseizoen zo snel mogelijk af te blazen. “Ik denk dat de branche er heel veel baat bij heeft als er gewoon snel duidelijkheid komt over een langere periode dan 1 juni”, aldus Brouwer. “Iedereen zit daar nu met smart op te wachten. Zolang wij geen duidelijkheid hebben, moeten we noodgedwongen doorgaan met de voorbereidingen.”

Deel: