Het internationale gezelschap SLOPER van drummers Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en Mario Goossens (Triggerfinger), Britse gitarist Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini heeft zojuist de nieuwe track ‘Mind Melter’ uitgebracht. Het is de tweede track, na debuutsingle ‘I’m Alive’, die online te beluisteren is. In mei komt de self-titled debuut-EP uit.

Cesar Zuiderwijk en Mario Goossens -legendarische drummers van respectievelijk Golden Earring en Triggerfinger- zijn goeie vrienden. Cesar was meerdere malen special guest tijdens Triggerfinger shows en eerder gaven ze ook gezamenlijk drum clinics. Mario was tevens van de partij tijdens het bijzondere en veelbesproken evenement ‘2000 Drummers Aan Zee’, een waanzinnig spektakel voor maar liefst 2000(!) deelnemende slagwerkers. Op 9 september 2018 speelden tal van gastdrummers en gastartiesten onder leiding van Cesar twee uur lang de sterren van de hemel op het strand van Scheveningen. Met als hoogtepunt het optreden van Golden Earring en Triggerfinger samen op het podium, begeleid door 2000 drummers.

Het staat in de sterren geschreven: 2020 wordt het jaar van het bijzondere kwartet SLOPER (NL-BE-UK). Drummer Cesar Zuiderwijk (Golden Earring) en collega Mario Goossens (Triggerfinger) waren al langer onder de indruk van elkaar en ronselden de Britse gitarist-met-zijn-gouden-stem Peter Shoulder (Winterville, The Union en Silverthorne) en sessiegitarist Fabio Canini uit Belgisch Limburg om samen dit muzikaal deconstructiebedrijf op te richten.

De Brit Peter Shoulder (uit Newcastle) verdiende zijn sporen al ruimschoots in metalband Winterville, waarbij Mario op de drumkruk zat. Peter werd frontman van The Union, die het in Engeland goed deed, en die in de Benelux rondtoerde als voorprogramma van Triggerfinger. De zang van Peter was een factor van grote betekenis die vrijwel meteen de aandacht trok.

Fabio Canini is een Limburgs (BE) gitarist, een illustere onbekende die desalniettemin heel wat kilometers op de teller heeft. Fabio speelt vrijwel continu live met allerhande bands, waarin hij de gitaarpartijen voor zijn rekening neemt als sessie gitarist. Een onbekende held, zeg maar gerust.

Het viertal ging meteen aan de slag met een heavy classic rock sound, die dankzij het unieke geluid van twee drums en de stem van Shoulder opvalt en met kop en schouder boven het maaiveld uitsteekt. Classic stuff met een moderne, onweerstaanbare sound. De vier hongerige muzikanten voelen het heilige vuur branden en zijn gretig om er komend jaar flink tegenaan te klappen. Verwacht stevige riffs, vette drums (duh) en misschien wel het belangrijkste: decibels. Want soms is het simpel. Rock’-n’-roll is er om plezier te maken. Om lekker lo(o)s te gaan en te genieten van riffs en roffels.

Aankomende festivals in België:

23-05 Clamotte, Herenthout (BE)
20-06 Graspop Metal Meeting, Dessel (BE)
31-07 Paal Op Stelten, Paal (BE)

Deel: