Chef’Special presenteert vandaag hun nieuwe album, ‘Unfold’. De langspeelplaat is de opvolger van het met platina en een Edison bekroonde ‘Amigo’ uit 2017. Op dit album staat ook de nieuwe single ‘Maybe This Is Love’!

Niet alleen start de band later deze maand aan een Europese tour met ook Nederlandse Nederlandse club- en festivalshows, maar ze sluiten het jaar in stijl af met shows in AFAS Live in Amsterdam, Ahoy (RTM Stage) in Rotterdam en het Klokgebouw in Eindhoven.
Voor het tien tracks tellende album ‘Unfold’, dat geproduceerd is door gitarist Guido Joseph, keerde Chef’Special terug naar thuisbasis Haarlem. Zelfreflectie is het thema, vooruitkijken en verbinden zijn het motto op het vierde Chef’Special-album.

Quote band: “Voor het maken van ‘Unfold’ zijn we zo dicht mogelijk bij onszelf gebleven. Door het album ditmaal zelf te produceren is het gelukt om zowel tekstueel als muzikaal een heel persoonlijk album te maken. We zijn erg trots op het resultaat, en hebben het gevoel dat het gelukt is om onszelf uit te dagen en nieuwe wegen te verkennen.”

Afgelopen januari kwam de eerste single ‘Trouble’ uit van het nieuwe album. Deze kwam in Nederland meteen binnen op #10 in de Airplay top 200, en werd verkozen tot zowel Megahit op 3FM als Topsong op Radio 2. Maar niet alleen in Nederland stond de track op de radar. Op de releasedag stond deze in maar liefst 24 New Music Friday playlists van Spotify, is ‘Trouble’ meerdere malen gedraaid op BBC Radio 2 in de UK en stond in de Airplay Top 200 in Duitsland. Chef’Special scoorde eerder al hits met nummers als het met goud bekroonde ‘Amigo’, de platina single ‘Nicotine’ en de triple platina klassieker ‘In Your Arms’. De laatste stond meer dan een jaar in de Nederlandse singles top 100 en is samen met de andere Chef’Special-hits nog altijd goed voor miljoenen streams op Spotify. Dit jaar speelt de band op festivals als Pinkpop, Zwarte Cross en Concert at Sea.

Deel: