Het is ongelooflijk in welk tempo Ralph de Jongh steeds nieuwe muziek weet uit te brengen. Eerder dit jaar kwam hij al met het vier-dubbelalbum ‘Quantum’, twee mooie livealbums en nu is er alweer een nieuw album verschenen: ‘Roadtrippin’. Ook deze bestaat uit vier cd’s! Boordevol muziek, dus ruim vijf uur luistergenot.

Verreweg het grootste deel is op één dag opgenomen, namelijk op 8 augustus 2019 in de Jan Kisjes Studio. Deze 31 nummers staan op de eerste drie cd’s. Op cd nummer 4 horen we live-opnamen die zijn gemaakt bij Omrop Fryslan. Voor een deel horen we Ralph alleen, op diverse nummers met gitarist Chi Ron Schut en verder met band, bestaande uit de al genoemde Schut, Elmore James van Dodewaard (drums), Nico Heilijgers (bas) en Ralphs vrouw Moon de Jongh op percussie. Op cd 4, de opnamen voor Omrop Fryslan, wordt Ralph begeleid door Arie Verhaar (drums) en Tim Berkenholz (gitaar).

Voor wie Ralphs muziek kent – en wie van ons kent dat niet – kent de intensiteit waarmee hij zijn nummers brengt. Ook dit is op deze cd niet anders. De nummers zijn stuk voor stuk lang en vervelen door de intensiteit en muzikaliteit geen moment. Mijn persoonlijke favorieten zijn ‘George Lazy Bee’, ‘Walking Blind On This Earth’ en ‘I Need A Soulshower Now’. Grote klasse. (8/10) (Eigen productie)

Deel: