De Frans-Libanese trompettist Ibrahim Maalouf is één van de grootste vernieuwers in de jazz en op de trompet. Ook op zijn nieuwste, elfde soloplaat ‘S3NS’ laat Maalouf zijn veelzijdigheid zien met een frisse muzikale smeltkroes. Het album is een hulde aan de Latijns-Amerikaanse en Afro-Caribische cultuur, vol zonovergoten blazers en energieke percussie.

In november dit jaar speelde Ibrahim al drie succesvolle shows in Rockit Groningen, Paradiso Amsterdam en TivoliVredenburg te Utrecht. Dit ter eren van zijn elfde studioalbum ‘S3NS’ dat hij op 27 september uitbracht. Maalouf staat bekend om zijn vermogen klassiek, jazz en Arabische muziek moeiteloos te mengen met zijn herkenbare, mystieke trompetsound.

Op ‘S3NS’ wordt Maalouf bijgestaan door een aantal zeer getalenteerde gastmuzikanten. Met bijdrages van drie virtuoze Cubaanse pianisten Harold Lopez Nussa, Alfredo Rodriguez en Roberto Fonsec, saxofonist Irving Acao en violist Ylilian Canizares levert hij een zeer sterk album dat voor fans zeer herkenbaar zal zijn. Zijn muziek klinkt fris, maar toch nostalgisch. Niet echt jazz, niet echt pop, bij vlagen zelfs rock. Ondefinieerbaar, maar toch fijn, precies zoals we van Maalouf gewend zijn.

De internationaal erkende Frans-Libanese artiest Ibrahim Maalouf wordt momenteel geprezen als een van de meest toonaangevende instrumentalisten van de Franse muziekscene, met een oeuvre dat meer dan tien jaar overspant. Ibrahim begon zijn carrière als klassiek muzikant en won verschillende grote internationale klassieke muziekwedstrijden toen hij pas twintig jaar oud was. In de beginjaren van het nieuwe millenium drukte hij zijn stempel op de muziekindsutrie als een van de populairste artiesten in de pop-, jazz- en wereldmuziekscènes. Gedurende zijn carrière deelde hij het podium met een breed scala aan artiesten, zoals Sting, Salif Keita, Amadou & Mariam, Lhasa de Sela en vele anderen. Op 29 oktober 2020 zal hij een concert geven in AFAS Live waarbij hij bij zal worden gestaan door een ritmische, vijftienkoppige band.

Deel: