Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Gilbert O’Sullivan in Parkstad Limburg Theaters.

Concerttip vrijdag 13 december: Gilbert O’Sullivan in Parkstad Limburg Theaters

Op 13 december geeft Gilbert O’Sullivan een eenmalig concert in Heerlen. De legendarische singer- songwriter, bekend van zijn hits ‘Alone Again’, ‘Clair’ en ‘Nothing Rhymed’, bracht onlangs een nieuw album uit ‘Gilbert O’Sullivan’ genaamd. Met zijn solovoorstelling Just Gilbert zal hij zowel oude en nieuwe hits in een intieme setting ten gehore brengen.

De legendarische singer- songwriter Gilbert O’Sullivan behoort tot een van de grondleggers van dit genre. De Ierse Engelsman uit Waterford wist vooral in de jaren ’70 hit na hit te scoren. Zo zullen er vele albums te vinden zijn in moeders platenkast. Het was in die tijd al een populaire man onder het vrouwelijk publiek.
Nu zijn we vele jaren later en horen we de echte Pianoman op zijn nieuwe album wederom achter zijn toetsen de sterren van de hemel zingen. ‘Love How You Leave Me’ of de ballade ‘Dansette Dream’ passen in de sfeer van zijn hits ‘Alone Again’ en ‘Nothing Rhymed’, die overigens nog steeds de top 2000 halen.

Ook de uptempo songs ‘What is it About My Girl’ en ‘No Head For Figures Like Yours’ klinken als de jaren ’70 in een hedendaags jasje. Samen met Ethan Johns als producer loopt hij in de slipstream van Paul McCartney, Neil Diamond en Ray Montagne waar Johns ook als producer betrokken was. Zijn nieuwste album kent prachtige liedjes die een kop en staart hebben en mooie verhalen vertellen zoals een echte singer-songwriter betaamt en kwam in Engeland meteen binnen in de top 20.

Deel: