Met de aftrap in Vlissingen startte Ilse DeLange de theater Tour ‘New Amsterdam’, inmiddels een paar concerten verder kwam de blonde Almelose zangeres in Parkstad Limburg theater te Heerlen haar nieuwe cd promoten.

Voor velen is Ilse DeLange al lang geen onbekende meer, met name door The Common Linnets waarmee ze in 2014 meedeed aan het Eurovisiesongfestival, en niet onverdienstelijk met met een tweede plaats. Ook is zij de motivator en coach achter de winnaar van afgelopen jaar, Duncan Laurence. Vorig jaar mocht Ilse een Edison in ontvangst nemen, deze artieste weet dus prijzen in de wacht te slepen. Om inspiratie op te doen voor haar nieuwe album ‘Gravel & Dust’ ging Ilse zelfs naar Nashville.

Het publiek was in groten getale naar het Parkstad Limburg Theater gekomen om hun idool weer in levende lijve te zien optreden. De show werd gegeven in de Rabozaal, deze zat dus tot de nok toe vol, Veelal fans die Ilse al eens hebben zien optreden, maar ook vele nieuwe gezichten die gewoon een leuke gezellige avond wilden hebben. Kortom, een mix van mensen die allen Ilse DeLange haar stem wilden horen en wat de avond te bieden zou hebben.

Ilse kwam op het podium en viel meteen met de deur in huis met ‘The Only Thing I Ever Got Right’, een mooi ingetogen nummer dat het bij het publiek insloeg als een bom. Dit is de Ilse die iets anders wilde laten zien. Zij gaf aan dat ze terug wilt naar waar ze vandaan komt, terug naar haar Countrymuziek en dan op een speciale manier. Ze vertelde over de samenwerking met producer T Bone Burnett die ze pasgeleden in Nashville had ontmoet en samen met hem haar nummers had geschreven. Met haar nieuwe album ‘Gravel & Dust’ wil Ilse sfeervolle en authentieke Country- en Bluegrass overbrengen.

Heel integer en intiem bracht Ilse ‘Went For A While’, een song om in de duistere avonden met een drankje erbij te genieten van de heerlijke ontspanning die ze met dit met liedje overbrengt aan haar luisteraars. Zo bracht Ilse de eerste set met tien mooie rustige en relaxte luisternummers waar zij afsloot met de knaller No End in Sight. Ze vertelde ze dat ze na de pauze samen ging zingen met het publiek, het publiek ging meteen al enthousiast even wat drinken.

Set 2 na de pauze kwam de Ilse weer met nummers die voor velen herkenbaar in de oren klonken. Het nummer ‘Next To Me’ was heel herkenbaar en een echte Ilse DeLange song. ‘Half The Love kwam snel erna, heerlijk om naar te luisteren. Het publiek genoot van alle liedjes. Er volgden nog vele herkenbare liedjes zoals ‘World of Hurt’ en ‘Love Goes On’. Dit werd beloond met een groot applaus. Dit is waarom Ilse niks anders moet gaan doen, dit is wat haar publiek wil horen, en hier is ze bovendien ook erg sterk in.

Nieuwe aanstormend talent heeft Ilse DeLange ook oog voor, zo liet ze de 30-jarige gitariste Yori Swart meedoen in het ingetogen nummer ‘Millions’ en collega Martijn het nummer ‘Till the End’ liet zingen en spelen op zijn gitaar. Mooi van de band en van Ilse dat ze ook denken aan de volgende generatie muzikanten en hun de kans te geven zodat ook hun even in de spotlight staan. De nummers ‘Calm After the Storm’, ‘So Incredible’ en ‘Miracle’ sloten het concert van Ilse de Lange.

Bij elke concert werd ook hier in Parkstad Theater in Heerlen niet weggegaan zonder toegift, het publiek kon er niet genoeg van krijgen, zo volgden nog ‘I still Cry’, een mooi nummer dat met veel gevoel werd gezongen en haar super hit ‘I’m Not So Tough’. Het publiek ging tevreden huiswaarts na de promotie van haar nieuwe album en een flink aantal oude hits.

Foto’s (c) Patrick Strouken / Maxazine

Deel: