In maart zeiden we het al: De mannen van Handsome Johnny brengen hun muziek met gevoel. Maar waar de band vooral in slaagt is dat gevoel over te brengen op de luisteraar. De nietsvermoedende luisteraar. Meegevoerd en ondergedompeld in een sound van melancholie en nostalgie, naar een plaats waar tijd nooit heeft bestaan. En de wereld die Handsome Johnny heet, gaat verder en verder, ook nu.

Handsome Johnny is een van de beste rootsbands van het moment. De band uit Eindhoven bestaat uit Mark van Dijk (Zang, gitaar en bluesharp), Coos van de Klundert (Solo gitaar en zang), Willem Schwaner (Drums en zang) en Niels Coehorst (Double-bass). Inderdaad, totaal geen Johnny dus!

Handsome Johnny is beïnvloed door artiesten als Bob Dylan, The Rolling Stones, Tom Petty, JJ Cale, Creedence Clearwater Revival en Johnny Cash. Dat kan je op 30 november zelf ook gaan horen, want dan staat de band in het Blue Collar theater in Eindhoven, vergezeld door visuals, samples, danseressen en alles er op en er aan. Dat gaat een feestje worden!

Een van de nummers die Handsome Johnny daar zal gaan brengen, is ‘Who’s gonna get ya’, de nieuwste single, die (hoe toevallig) vandaag hier in première gaat op Maxazine!

Deel: