Nadat The Script vorige maand hun nieuwe single ‘The Last Time uitbracht’, is er nog meer goed nieuws voor de fans: op vrijdag 8 november komt hun nieuwe album ‘Sunsets & Full Moons’ uit. Bovendien kondigde het Ierse alt-poptrio een Europese stadiontour aan, waarbij ze ook Nederland aandoen. Tevens vermelde de band via hun social media dat zij vandaag 11-10-2019 een verrassingsoptreden zullen verzorgen. “Wij spelen een korte set in Irish Pub Hoopman op het Leidseplein. Wees erbij, dit wil je niet missen”, aldus ‘The Script’. Het optreden begint om 14.00.

Met 6 miljard streams, 30 miljoen verkochte singles, bijna 11 miljoen verkochte albums en ruim 12 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, is de razend populaire band met dit nieuwe album klaar voor het volgende hoofdstuk in hun carrière. ‘Sunsets & Moons’ voelt als een vervolg op hun succesvolle debuutalbum ‘The Script’, omdat beide albums zijn ontstaan in een roerige tijd: frontman Danny O’Donoghue verloor destijds zijn vader en onlangs zijn moeder. De tracks op Sunsets & Moons zijn dan ook heel persoonlijk.

“I think it’s the most poignant record we’ve ever made,” zegt O’Donoghue. “Our music was always about being together with the audience, and writing about your own feelings, and sharing them”. Toch heeft Sunsets & Moons een positieve boodschap. “No matter how deep and dark it gets, it’s going to be daylight again.”

Het album is nu beschikbaar als pre-order. Via de officiële The Script-store zijn diverse limited editions van Sunsets & Moons verkrijgbaar, waaronder gesigneerde cd’s en vinyl. Fans die het album voor dinsdag 15 oktober bestellen via The Script-store, krijgen vanaf woensdag 16 oktober toegang tot de pre-sale van tickets voor de tour, waarbij The Script op 20 en 21 Maart 2020 in de Ziggo Dome zal staan.

Deel: