Machine Head kwam al vaker naar het Brabantse land. Halverwege de jaren 90 al naar Eindhoven Airport waar het destijds vermaarde Dynamo Open Air plaatsvond. Nu pakte de band uit in Tilburg, en wel in de poptempel 013. Een concert voor de liefhebbers, zo bleek.

Liefhebbers van het hardere werk kregen in Tilburg een ruim drie uur durende aaneenschakeling van hoogtepunten te horen. De avond werd daarbij verdeeld in twee delen. Het eerste gedeelte van de avond bleek een Greatest Hits show, gespeeld met de twee nieuwkomers in de band: drummer Matt Alston (afkomstig van Devilment) die de naar Sacred Reich vertrokken Dave McClain vervangt, en gitarist Vogg Kieltyka (afkomstig van de Poolse Death-Metal band Decapitated); een adequate vervanger van de naar Vio-lence teruggekeerde Phil Demmel.

Nadat de tonen van ‘Diary Of A Madman’ wegstierven kreeg het Tilburgse publiek twee uur lang het beste van Machine Head voorgeschoteld. Van opener ‘Imperium’ tot en met afsluiter ‘Halo’ werd de 013 compleet plat gespeeld. Na een korte pauze kwam daarop het tweede deel van de show en dat bestond uit het spelen van het legendarische debuutalbum ‘Burn My Eyes’, dat precies 25 jaar geleden werd uitgebracht.

Drummer Chris Kontos en gitarist Logan Mader stonden hierbij op het podium en zo had de 013 op bassist Adam Duce na de originele bezetting die 25 jaar geleden verantwoordelijk was voor dit geweldige album. Voor één tour weer bij elkaar zoals ‘Burn My Eyes’ bedoelt was. Een vo9l uur lang nam Machine Head de 013 terug naar het jaar 1994. Wat vooral opviel was dat de nummers die toch 25 jaar oud zijn nog steeds niet gedateerd klonken.

‘Burn My Eyes’ behoorde gewoon in Nederland tot een hoogtepunt te komen, want het was het Nederlandse Roadrunner Records dat de band in 1984 hun debuutplaat liet uitbrengen, en zo zorgde voor de grote doorbraak van Machine Head. Nummers eruit pikken of hoogtepunten noemen is zinloos. Vanaf ‘Davidian’ tot en met ‘Block’ leek het weer even 1994, en dat gevoel was geheel op het conto van Rob Flynn en zijn mannen te schrijven. Het tweede deel van deze Machine Head-show was wederom een muzikaal orgasme van een vol uur, dat iedereen die er deze avond bij was nog lang zal bijblijven.

Deel: