Vandaag heeft de Amerikaanse zangeres Billie Eilish de data van haar WHERE DO WE GO? WORLD TOUR bekendgemaakt. Op maandag 13 juli geeft ze een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. De kaartverkoop hiervoor begint vrijdag 4 oktober om 9.00 uur via Ticketmaster.

Haar debuutalbum kwam pas dit jaar uit en vandaag kondigt popfenomeen Billie Eilish haar wereldtournee aan door Europa, de UK en Amerika. De ‘WHERE DO WE GO? WORLD TOUR’ begint 8 maart in Miami (Florida) en gaat langs ’s werelds grootste arena’s, waaronder Madison Square in New York op 15 maart. De tour eindigt 27 juli in de O2 in Londen.

Vorige maand haalde Billie Eilish haar eerste nummer 1 notering in de ‘’Billboard Hot 100’’ met de single ‘Bad Guy’, afkomstig van het multi-platina debuutalbum “WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?”.

Hiermee is ze de eerste artiest, die dit millennium geboren is, die zowel een nummer 1 album als single op haar naam heeft staan. Ze is ook de derde vrouwelijke solo artiest in de afgelopen 31 jaar met meerdere singles bovenaan de playlist van Billboard Alternative Songs (naast Alanis Morrissette en Sinead O’Connor). Haar album ‘WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?’ dat op 29 maart dit jaar uitkwam debuteerde op nummer 1 in de album chart van Billboard 200. Sindsdien is het album nog twee keer naar de bovenste plek teruggekeerd en is momenteel het bestverkochte album in Noord-Amerika. Inmiddels heeft Billie Eilish wereldwijd meer dan 17 miljard gecombineerde streams verzameld. Onlangs stond ze ook nog op de cover van Rolling Stone, V en Elle Magazine.

Volgend op de release van haar videoclip ‘All the good girls go to hell’ met daarin een oproep voor klimaatverandering, blijft Billie Eilish het goede voorbeeld geven door voor deze tour samen te werken met non-profit organisatie REVERB.

Om een milieubewuste omgeving te creëren en aan te moedigen aan zowel bezoekers als crew, staat ze o.a. haar fans toe om hervulbare flessen water mee te nemen naar haar concerten. Bij elke locatie zijn er waterstations die beschikbaar zijn voor zowel bezoekers als voor de backstage crew. Daarnaast zijn plastic rietjes niet toegestaan en is er bij elk concert een Billie Eilish Eco-Village waar bezoekers informatie kunnen inwinnen over de manieren om klimaatverandering te helpen bestrijden en de aarde te behouden.

Deel: